Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju Croatian solar energy professional association

Prvi puta u primjeni treća generacija solarnih panela!

Fotonaponski filmovi budućnost su korištenja sunčeve energije!

Prvi puta do sada napravljena je ugradnja treće generacije FN panela, takozvanog organskog fotonapona i to u trgovačkom centru u Salvadoru u Brazilu. Projekt je rezultat partnerstva između Aliansce Sonae, najveće brazilske kompanije za upravljanje trgovačkim centrima, i Sunew-a, brazilske tvrtke koja je svjetski lider u proizvodnji organskih fotonaponskih filmova, a koja se pričvrstila SUNEW FLEX fotonaponske filmove na čitavu krovnu površinu trećeg kata trgovačkog centra.

Netoksični materijali!

Osim što proizvode solarnu energiju povezanu sa električnom mrežom trgovačkog centra, fotonaponski filmovi upravljaju i svjetlinom i povećavaju toplinsku udobnost. Inovativnu tehnologiju karakterizira tanak, lagan, fleksibilan i izdržljiv film, izrađen od netoksičnih i reciklirajućih materijala, koji sunčevu svjetlost pretvaraju u energiju. Sunew-ov organski FN razlikuje se od prethodnih tehnologija zbog svoje svestranosti. Omogućuje proizvodnju energije na bilo kojoj površini, od svjetlosnih prozora, zidnih fasada, do vozila i infrastrukture za prijevoz (npr. autobusne nadstrešnice).

Prilagodljivost!

Materijal je prilagodljiv veličini, obliku i boji pa omogućava čistu proizvodnju energije bez narušavanja dizajna zgrada. Ugradnja na krovnim prozorima najvećeg trgovačkog centra u Salvadoru može blokirati oko 99% ultraljubičastog i 75% infracrvenog zračenja. Kao rezultat toga, materijal pruža veću toplinsku udobnost u okolišu, znatne uštede u klimatizacijskom sustavu i kontrolu svjetline, održavajući idealnu razinu transparentnosti, objavio je Offgrid energy independence.

Izvor: www.energetika-net.com

 

09.11.2019. 
Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju
Jeronima Kavanjina 14, Zagreb 10090
Broj u Registru neprofitnih organizacija (RNO-broj): 0057517
Registarski broj udruge u Registru udruga RH: 2100339
IBAN: HR3823600001101714434
OIB udruge: 44284489419
Matični broj: 1808346
U sustavu PDV-a: NE