Pretraživanje

O udruzi

Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

HSUSE : O udruzi : Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

Obljetnica povodom 10 godina od osnivanja i 10 godina uspješnog rada HSUSE-a te predstavljanje jubilarnog, 20. broja časopisa 'Solarna tehnologija' održana je učetvrtak, 10.04.2014. godine u Duhovno-obrazovnom centru 'Marijin dvor' u Lužnici pokraj Zaprešića.
Iz
20. broja časopisa 'Solarna tehnologija' izdvajamo poruku glavnog urednika, g. Ljubomira Majdandžića:

Poštovani čitatelji,

Evo već 10 godina Hrvatska stručna udruga za Sunčevu energiju djeluje, radi i pridonosi rješavanju brojnih problema i administrativnih barijera glede korištenja Sunčeve energije uRepublici Hrvatskoj čiji je udio, na žalost, u ukupnoj potrošnji energijejoš uvijek neznatan.Hrvatska, iako ima neusporedivo bolje preduvjete u pogledu Sunčeva zračenja, se nalazi na samom dnu Europe po instaliranim sustavima za korištenje Sunčeve energije. Stoga se može reći da u Hrvatskoj nije iskorištena komparativna prednost u pogledu uporabe solarnihtehnologija.

U ovom jubilarnom 20. broju časopisa SOLARNA TEHNOLOGIJAdajemokratkikronološki pregledsvih dosadašnjihtiskanih 19. brojeva. U skoro svim dosadašnjim brojevima časopisa Solarna tehnologija upozoravali smo na probleme glede priključka malih fotonaponskih sustava napostojeću elektrodistribucijsku mrežu, ali nismo našli sluha kod nadležnog Ministarstva.

Održati se čitavih 10 godina na “uzburkanim energetskim valovima” hrvatske stvarnosti doista nije nimalo bilo lagano, osobito ako se uzme u obzir da u startu krtitiziramo svaku poštenu inicijativu i ideju. Hvala Bogu,HSUSE je prepoznat kao nevladina, nepolitična i neprofitna udruga koja se od svog prvog dana djelovanja bavi promicanjem Sunčeve energije u svim segmentima društva, na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.

Najvažniji projket Udruge je pokrenut 2008. godine pod nazivom „Solarizacija Hrvatske“ kojim se želi postići ugradnja 1 m2 po glavi stanovnika solarnih toplinskih kolektora za grijanje i pripremu potrošne tople vode kao i ugradnja 1 m2 solarnih ćelija po glavi stanovnika u dobivanju električne energije.Međutim ako želimo „Solarizaciju Hrvatske“,nju nije moguće ostvariti samo dijelom poticaja, već se ostatak sredstava za investiciju mora dobiti povoljnim tzv. „Zelenim kreditima“, čija kamata ne bi smjela preći 3 do 4%. ProjektomSolarizacijaRepublikeHrvatske”, Hrvatska bi postala u 21. stoljeću ekološki čista i prepoznatljiva zemlja, manje ovisna o uvozu energije, društveno bogatija i gospodarski razvijenija,te tako integrirana u Europu i svijet.

Ovom prigodom se želimo zahvaliti svim članovima Udruge, donatorima i brojnim tvrtkama pokroviteljima bez čije financijske potpore ne bi postojali već 10 godina i tiskali 20. brojeva časopisaSOLARNA TEHNOLOGIJA.

Časopis SOLARNA TEHNOLOGIJA će i u buduće nastaviti slijediti svoju izvornu zadaću a to je promicanje korištenja Sunčeve energije u dibivanju električne, toplinske i rashladne energije.… Žetva je velika, a radnika je malo …

O udruzi : Ostali članci

Sjednica skupštine

Poziv

Datum: 25.4.2017.

Temeljem članka 13. i 14. Statuta HSUSE-a upućujem sljedeći POZIV NA REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE članovima Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju koja će se održati u srijedu, 24.05.2017. godine u Centru Marijin dvor, Lužnica, Lužnički odvojak 3, 10290 Zaprešić s početkom u 18:00 sati.

HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju

HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Datum: 1.8.2014.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) neprofitna je udruga osnovana 2009. od strane 20 renomiranih tvrtki i institucija, a ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. Trenutno udruga ima 100 aktivnih članova iz područja gospodarstva, institucija, te akademske i studentske zajednice, a na globalnoj je razini članica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (World Green Building Council – www.worldgbc.org ) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju. više...

Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

Datum: 22.4.2014.

Obljetnica povodom 10 godina od osnivanja i 10 godina uspješnog rada HSUSE-a te predstavljanje jubilarnog, 20. broja časopisa 'Solarna tehnologija' održana je učetvrtak, 10.04.2014. godineu Duhovno-obrazovnom centru 'Marijin dvor' u Lužnici pokraj Zaprešića.

TEST LOGO

Datum: 17.12.2011.