Pretraživanje

O udruzi

HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju

HSUSE : O udruzi : HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju
Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) neprofitna je udruga osnovana 2009. od strane 20 renomiranih tvrtki i institucija, a ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. Trenutno udruga ima 100 aktivnih članova iz područja gospodarstva, institucija, te akademske i studentske zajednice, a na globalnoj je razini članica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (World Green Building Council – www.worldgbc.org ) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju.

Od osnivanja do danas HSZG pozicionirao se kao vrijedan izvor informacija, kontakata, znanja i svih drugih oblika podrške za dionike tržišta aktivne u segmentu zelene ekonomije, održivog razvoja i zelene gradnje. Od početka rada, želja članova udruge je učiniti znanja i informacije o održivoj gradnji dostupnima, promovirati praksu i tehnologije „zelene gradnje“, razvijati i voditi programe obrazovanja, osvješćivati poslovnu i opću javnost, dionike tržišta, stručnjake i medije u Hrvatskoj. Najpoznatiji programi HSZG-a su: Better Building Brunch, Simpoziji o zelenoj gradnji, Green Building Professional, Green Labos, Green Apple Day  of Service i brojni drugi edukativni i informativni programi za promicanje zelene gradnje. HSZG promovira u Hrvatskoj najpoznatije međunarodne certifikate za zelenu gradnju (LEED, BREEAM, DGNB).

 Više informacija dostupno je na www.gbccroatia.org

Hrvatski savjet za zelenu gradnju / Croatia Green Building Council

Ulica grada Vukovara 274/1 , 10000 Zagreb, Croatia

+ (385) 1 4886 296 - Tel

+ (385) 1 4886 297 - Fax

info@gbccroatia.org

www.gbccroatia.org

O udruzi : Ostali članci

Sjednica skupštine

Poziv

Datum: 25.4.2017.

Temeljem članka 13. i 14. Statuta HSUSE-a upućujem sljedeći POZIV NA REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE članovima Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju koja će se održati u srijedu, 24.05.2017. godine u Centru Marijin dvor, Lužnica, Lužnički odvojak 3, 10290 Zaprešić s početkom u 18:00 sati.

HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju

HSUSE udruge partneri - Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Datum: 1.8.2014.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) neprofitna je udruga osnovana 2009. od strane 20 renomiranih tvrtki i institucija, a ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. Trenutno udruga ima 100 aktivnih članova iz područja gospodarstva, institucija, te akademske i studentske zajednice, a na globalnoj je razini članica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (World Green Building Council – www.worldgbc.org ) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju. više...

Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

Deset godina uspješnog rada Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (HSUSE)

Datum: 22.4.2014.

Obljetnica povodom 10 godina od osnivanja i 10 godina uspješnog rada HSUSE-a te predstavljanje jubilarnog, 20. broja časopisa 'Solarna tehnologija' održana je učetvrtak, 10.04.2014. godineu Duhovno-obrazovnom centru 'Marijin dvor' u Lužnici pokraj Zaprešića.

TEST LOGO

Datum: 17.12.2011.